עזה

מטרת הסקר היא לבחון את העמדות בנוגע להתיישבות ושליטה ישראלית ברצועת עזה לאחר מלחמת "חרבות ברזל".

הסקר בוצע באינטרנט באמצעות הפאנל האינטרנטי iPanel ב-21 בדצמבר, 2023. הסקר בוצע בקרב 505 מרואיינים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל בגילאי 18 ומעלה.

טעות הדגימה המרבית 4.4%+-.

כ-47% סבורים כי לאחר סיום המלחמה על ישראל לסגת רצועת עזה אך להבטיח בה חופש פעולה צבאי מלא. לעומתם כ-38% סבורים כי על ישראל לשלוט ברצועה תוך הקיימת התיישבות ישראלית גם במחירי עימות בינלאומי.

כ־37%  סבורים כי הרעיון להתיישבות ישראלית עתידית ברצועת עזה מוצדקת אך בלתי ישימה כעת בגלל הלחץ הבינלאומי. לעומתם, כ-35% סבורים שהרעיון אינו מוצדק ואין מה לעסוק בו, ואילו כ-27%  ואילו כ־27% סבורים כי הרעיון מוצדק וריאלי ועל ישראל לחזור ולהתיישב ברצועה.

כ־47% סבורים כי הרעיון לחזור ולהתיישב ברצועת עזה הוא מוצדק מתוך תפיסה שהרצועה היא חלק מארץ ישראל וישנה הזדמנות היסטורית ליישבה מחדש. לעומתם, כ-53% לא סימנו סיבה זו.

כ־41%  סבורים כי הרעיון לשוב ולהתיישב ברצועת עזה הוא מוצדק מתוך תפיסה שעל מחבלי חמאס לשלם על מעשיהם באדמה, הנתפסת בעיניהם כיקרת ערך לעומת חיי אדם, ובכך להרתיעם. לעומתם, כ־58% לא סימנו סיבה זו.

כ־56%  סבורים כי הרעיון לשוב ולהתיישב ברצועת עזה הוא מוצדק מתוך תפיסה שהתיישבות ישראלית תאפשר שליטה ביטחונית אפקטיבית יותר, בדומה לשטחי יהודה ושומרון. לעומתם, כ־44% לא סימנו סיבה זו.

כ־45% סבורים כי הרעיון לשוב ולהתיישב ברצועת עזה הוא מוצדק מתוך תפיסה כי מדובר בתיקון של טעות שנעשתה לפני כ־18 שנה עם ההתנתקות מגוש קטיף. לעומתם, כ־55% מהמשיבים לא סימנו סיבה זו.

כ-5% סבורים כי הרעיון לשוב ולהתיישב ברצועת עזה הוא מוצדק אך ציינו כי עמדתם אינה נובעת מאף אחת מהסיבות שהוצעו בשאלה, אלא מטעמים אחרים.

כ־36% השיבו כי עמדתם ביחס בחזרת ההתיישבות הישראלית  לרצועת עזה אינה השתנתה בעקבות המלחמה. לעומתם כ-27% השיבו כי תמיכתם בנושא נחלשה, לפני המלחמה תמכו בחזרת ההתיישבות הישראלית לרצועת עזה וכיום הם תומכים באופן חלקי בלבד.

כ־43% סבורים כי גירוש האוכלוסייה הערבית מרצועת עזה מוצדק אך בלתי ישים כרגע בגלל הלחץ הבינלאומי. לעומתם, כ־33% סבורים כי הרעיון מוצדק וריאלי ועל ישראל לפעול לגירוש האוכלוסייה מהרצועה, ואילו כ23% סבורים כי הרעיון אינו מוצדק ואין מה לעסוק בו.

 

 

למידע אודות פילוחים וניתוחים נוספים, ניתן לשלוח מייל ל: opinion.research@tachlith.org.il

 

 

 

 

פרסומים נוספים

צארטים 1

מגמות בחברה הישראלית

צארטים 6

מגמות בחברה הישראלית

צארטים 2

ימים לאומיים

צארטים 5

מגמות בחברה הישראלית

צארטים 3

ט"ו בשבט

להורדת הנייר המלא

שיתוף

פרסומים נוספים

צארטים 1

מגמות בחברה הישראלית

צארטים 6

מגמות בחברה הישראלית

צארטים 2

ימים לאומיים

צארטים 5

מגמות בחברה הישראלית

צארטים 3

ט"ו בשבט

שיתוף