מנהיגות נשית

על רקע מיעוט הנשים בקואליציה ובממשלה ועל רקע פרסום דירוג השוויון המגדרי השנתי של הפורום הכלכלי העולמי, מטרת הסקר היא לבחון את עמדות הציבור ביחס למנהיגות פוליטיות בישראל וייצוג של נשים בעמדות מפתח מכמה היבטים.

הסקר בוצע באינטרנט באמצעות הפאנל האינטרנטי iPanel ב-3 ביולי, 2023. הסקר בוצע בקרב 714 מרואיינים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל בגילאי 18  ומעלה.

טעות הדגימה המרבית 4.4%+-.

 

כ-30% דירגו את חשיבות ייצוגן של נשים במפלגה שבה הם שוקלים להצביע בדירוג 3 מתוך 5. כ-56% נוספים בחרו בדירוגים הגבוהים ביותר – 4 או 5 מתוך 5, כאשר כ-25% בחרו  ב-5, וכ-23% בחרו ב-4. לעומתם כ-10% השיבו כי ייצוג נשים חשוב להם במידה מועטה ובחרו בדירוג 1 מתוך 5.

כ-46%  השיבו כי לא חשוב להם להצביע למפלגה שבמנהיגות הבכירה שלה נמצאת אישה. לעומתם, כ-32% השיבו כי קיומה של אישה בעמדת הנהגה בכירה במפלגה כן חשוב להם, ו-12% נוספים השיבו כי אינם יודעים.

כ-69% השיבו כי היו רוצים לראות ייצוג נשי גדול יותר בכנסת, בממשלה ובמשרות בכירות במשרדי הממשלה. לעומתם, כ-13% השיבו כי אינם מעוניינים בייצוג נשי רחב יותר, בעוד ש-17.5% ציינו כי אין להם עמדה ברורה בנושא.

כ-44%  דירגו את הסכמתם עם האמירה שנשים כשירות ובעלות יכולת לקבל החלטות טובות בנושאי חוץ וביטחון בדירוג הגבוה ביותר – 5 מתוך 5. כ-26% נוספים בחרו בדירוג 4 מתוך 5, וכ-20% בדירוג 3 מתוך 5. לעומתם, כ-3% בלבד דירגו את הסכמתם בדירוג 1 מתוך 5.

 

כ-53% מהמשיבים השיבו כי הם סבורים שהמצב היה טוב יותר במדינה אם יותר היו יותר נשים בכנסת, בממשלה ובמשרות בכירות במשרדי הממשלה. כ-37% השיבו כי לא היה שינוי אם היו יותר נשים בתפקידים אלו.

 

 

למידע אודות פילוחים וניתוחים נוספים, ניתן לשלוח מייל ל: opinion.research@tachlith.org.il

פרסומים נוספים

צארטים 1

מגמות בחברה הישראלית

צארטים 6

מגמות בחברה הישראלית

צארטים 2

ימים לאומיים

צארטים 5

מגמות בחברה הישראלית

צארטים 3

ט"ו בשבט

להורדת הנייר המלא

שיתוף

פרסומים נוספים

צארטים 1

מגמות בחברה הישראלית

צארטים 6

מגמות בחברה הישראלית

צארטים 2

ימים לאומיים

צארטים 5

מגמות בחברה הישראלית

צארטים 3

ט"ו בשבט

שיתוף