חוסר האמון של הציבור הישראלי במוסדות השלטון נמצא בשנים האחרונות בשפל חסר תקדים. התנגשויות בתוך ובין מוסדות השלטון הולכות ומתרבות ומחריפות את חוסר האמון בממסד, ויש הטוענים אף מובילות לקרע עמוק בחברה ובפוליטיקה הישראלית.
האם בג"ץ צריך להתערב בעבודת הכנסת? האם יש להגביל את כהונת ראש הממשלה? האם יש לאסור הכנסת חמץ לבתי חולים בפסח? נשאלת השאלה האם סוגיות אלו ואחרות, שמככבות בכותרות הראשיות בשנים האחרונות, ייפתרו אם יוסדרו כללי המשחק המשטריים אשר יהיו מוסכמים על כולם.
סקר שנערך לאחרונה הראה כי סוגיית הסדרת כללי המשחק בין הכנסת והממשלה לבית המשפט היא חוצת מפלגות ודעות פוליטיות, והיא חשובה הן למצביעי מפלגות הימין והן למצביעי מפלגות המרכז והשמאל. כ-56% מהמשיבים בסקר סבורים כי עיגון תשתית חוקתית וממשלתית הוא הנושא המשפטי החשוב ביותר שצריך לעמוד על סדר היום. צפו בפאנל שעסק בו בהרחבה.
היום התקיים יום שידורים באולפן ynet בשיתוף תַּכְלִית המכון למדיניות ישראלית, אשר מוקדש למציאות הפוליטית הנוכחית, שנה להקמתה של ממשלת בנט-לפיד, ולשאלה האם דווקא כעת ניתן לייצר הזדמנויות חדשות בנושאים שעד היום פיצלו את הפוליטיקה הישראלית?
במשדר הקודם הוצג הסקר המלא, שנערך על ידי מכון הסקרים IPanel, ונערכים פאנלים בהשתתפות בכירים במערכת הפוליטית, משפטנים, מובילי דעה ומייצגי ציבור.
בפאנל השלישי והאחרון ביום השידורים המיוחד, מתארחים ח״כ שמחה רוטמן מהציונות הדתית, ח״כ צביקה האוזר ממפלגת תקווה חדשה וח״כ מיקי זוהר מהליכוד, וידונו בשאלה האם ממשלת בנט-לפיד יכולה לשנות את המציאות החוקתית בישראל ומה האחריות של חברי הכנסת בקידום השינוי הזה?